Читај ми!

Папагајска посла

Шта је то воћоптир, која земља има шест годишњих доба и како се прави ватромет у чаши сазнајте у суботу, 20. априла 2024. године у 12:10 на Првом програму Телевизије Србије.

У овој необичној епизоди, бунар се оглашава пре полетања, неко је прочитао поруку од другарића за Османа и Борку, а Господину Џ је побегао папагај!

Господин Џ је узнемирен због губитка вољене животиње, али од тог тренутка читава епизода је у папагајском знаку, а Госпођа Ж, Осман и Борка се труде да га орасположе. Госпођа Ж се маскира у папагаја, Осман и Борка му купују поклон, а чак играју и игру Покварени папагај - све како би вратили осмех на уплакано лице Господина Џ.

Куваричица прави једну другу летећу животињу, Осман и Борка путују у Азију, а Гусари откривају нешто ново о једном дрвету, жалосном скоро исто колико и је и Господин Џ жалостан.

Наша папагајска екипа заједничким снагама успева да орасположи пријатеља у овој шареној епизоди која стиже у суботу, 20. априла у 12:10ч на Првом програму, а репризу можете погледати у недељу, 21. априла у 9ч на Другом програму Телевизије Србије. Све наше епизоде можете пронаћи на нашем youtubе – каналу или на платформи rtsplaneta.rs.

О "Плавој птици“ брину: уреднице Јелена Попадић Сумић и Дуња Петровић, сценаристкиња Сташа Петровић, редитељ Миодраг Коларић, наши глумци: Осман Ахмед, Борка Томовић, Андријана Оливерић, Марија Меденица и Мирослав Петровић, затим наше сценографкиње Мира Андрејевић и Тања Ивановић, костимографкиња Александра Стошић Крстовић, композитор Драгољуб Илић, монтажерка Нада Додик Зилџић, музички уредник Добросав Предић, дизајнер тона Срђан Филиповић и многи други.

Лет лет до следеће суботе у 12 и 5!

 

Плава птица Плава птица

Autor:
РТС

Плава птица и даље лети сваке суботе у 12:05 на Првом програму Телевизије Србије! Сви другарићи добро знају да у плавоптичастом лету увек могу да уживају у разним авантурама, сазнањима и доброј музици. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво