Читај ми!

20 година "Цигани лете у небо"

Аустријски филмски фестивал 2024 одржаће се у периоду од 25. до 28. априла 2024. у неколико градова у Србији под слоганом "Imagine: Film".

У главном фестивалском програму публику очекује шест савремених аустријских филмова новије продукције: "Нула калорија" редитељке Џесике Хауснер, "Спарта" и "Римини" Улриха Зајдла, "Породична вечера" Петера Хенгла, "Еуропа" редитељке Судабе Мортезај и "Рикерл" Адријана Гојгингера, чија ће српска премијера затворити фестивал. О програму ћемо разговарати са селектором фестивала Сашом Радојевићем.

Новeла Михаeл Колхас најблиставијe прозно дeло Хајнриха фон Клајста, који јe прави прeдставник вeликe нeмачкe романтичнe књижeвности, редитељ Борис Лијешевић и драматурт Федор Шили пренели су на сцену
Југословенског драмског позоришта где ће вечерас бити премијерно приказан тај комад.

Прошло је 20 година од премијере мјузикла "Цигани лете у небо", Позоришта на Теразијама. Донећемо вам слику са јубиларног извођења ове представе.

Солисти Опере из Санкт Петерсбурга вечерас наступају на Великој сцени Мадленианума у Земуну, са које вам доносимо извештај.

У Југословенској Кинотеци вечерас почиње циклус филмова у којима је играла дива југословенског филма Душица Жегарац. Причу о њој и филмовима који ће у наредном периоду бити на програму, припремамо за вечерас.

У рубрици Реч критике, говоритимо о књизи "Неко други", песника и есејисте Небојше Васовића.

Из Валенсије вам доносимо причу о изложби посвећеној шпанском уметнику Салвадору Далију, која кроз интерактиван приступ тематизује његов однос према науци и уметности.

уредник Владимир Петровић

реализатор Сања Реџић

монтажер Зорица Јовић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво