Читај ми!

Француско пријатељство и друге резолуције

Србија, Француска и летећи аутомобили у истој реченици нашли су се 1997. године – и то у филму Пети елемент.

Био је то спој француског редитаља Лука Бесона, глумицe српског порекла Миле Јововић, и футуристичке слике у којој се аутомобили возе по небу. Тридесет година касније, 2027, аутомобили би, према најавама, могли да лете и на небу изнад Београда и то смо чули после састанка српског и француског председника у Паризу. После једног "мон ами Александар" из 2017, на београдски аеродром је стигасо француски Ванси. Хоће ли после овонедељног "драги пријатељу, Емануеле" у Србији стићи и авиони "Рафали"? И шта о позицији Србије говори сав овај футуризам?

Француски амбасадор на посао у Београду иде у Париску улицу у самом центру српске престонице и гледа на споменик српско-француском пријатељству. Током састанка српског и француског председника у Паризу поново се чуло то да је реч о "традиционалном пријатељству". Ипак, синоћ из виле Мир, после састанка руководства Србије и Републике Српске, чули смо питања председника Србије упућена западним земљама и НАТО-у. На та и друга питања одговара гост Око магазина, амбасадор Француске у Србији Пјер Кошер.

Око магазин Око магазин

Autor:
Горислав Папић

Сваког радног дана у 18:25 - најактуелније политичке, спољнополитичке, економске и друштвене теме. Најзанимљивије приче о култури, најатрактивније репортаже. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво