Читај ми!

Булајић, Маркес, Капор

О филмском добу Вељка Булајића и једном времену када је култура била важна

Плакат за његов најпознатији филм "Неретва" урадио је Пабло Пикасо, сарађивао је са Фелинијем, на студијама упознао Маркеса. У његовим филмовима играли су: Орсон Велс, Јул Бринер, Бондарчук, али и Бата Живојиновић, Милена Дравић, Љубиша Самарџић. Остварења Вељка Булајића пунила су југословенске и светске филмске дворане,а њега су звали: "државним редитељем рођеним у трезору Народне банке". Иако се његов лик ту не појављује, снимање "Неретве" лично је подржао Тито, био на премијери, а овај филм је постао симбол партизанске кинематографије.

Редитељ Вељко Булајић преминуо је у 97-ој години. О идеологији и уметности у њој, животним и филмским ставовима, домаћим пријатељима и светским звездама у његовом опусу говориће:

Вуле Журић, писац,

Радмила Станковић, новинарка,

Ђорђе Матић, писац и публициста

Са Ђорђем Матићем разговарамо и о његовом роману "Ниоткуда с љубављу" који је ове године понео престижну награду "Момо Капор".

Емисију води: Јована Милованчевић

Око Око

Autor:
Горислав Папић, Стеван Костић, Драгана Игњић

Сваког радног дана у 18:25 - најактуелније политичке, спољнополитичке, економске и друштвене теме. Најзанимљивије приче о култури, најатрактивније репортаже. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво