Читај ми!

Русија после московског "Црног петка“

Шта после терористичког напада у Москви и има ли Путин излазну стратегију у Украјини

Фјодор Лукјанов, један је од водећих руских спољнополитичких аналитичара; главни је уредник часописа "Русија у глобалним пословима" и председник руског савета за спољну и безбедносну политику. Московски црни петак и стравични терористички напад нису одложили његову посету Београду. О томе како се Русији десио овакав напад али и о Путиновој стратегији у Украјини и привременом или трајном одвајању највеће земље на свету од западног света Лукјанов је говорио у интервјуу Око магазину.

Брајан Малруни био је 18. канадски премијер. Да ли због тога што се оженио из Баната, Милом Пивнички из Новог Бечеја или што је био велики критичар НАТО-а 1999, званични Београд је после 2000-тих веровао да управо Малруни може да буде адут у поправљању српске слике на Западу. Остао је запамћен и по подршци Нелсону Мандели и борби за више од аутономије а мање од независности родног Квебека. Малруни је сахрањен прошле недеље уз државне почасти у родном Монтреалу.

Уредник емисије: Горислав Папић 

 

Око магазин Око магазин

Autor:
Горислав Папић

Сваког радног дана у 18:25 - најактуелније политичке, спољнополитичке, економске и друштвене теме. Најзанимљивије приче о култури, најатрактивније репортаже. [ детаљније ]

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије