Читај ми!

Културни дневник

Гост Културног дневника је глумац Никола Ракочевић, кога гледамо у филму “За данас толико” редитеља Марка Ђорђевић, који је од данас на редовном биоскопском репертоару, у серији РТС-а “Ваздушни мост”,  а од суботе 30. марта у Опери и Театру Мадленианум у представи “Стаклена менажерија” Тенеси Вилијамса у режији Иване Вујић.

У српској академији наука и уметности одржан је комеморативни скуп посвећен писцу, академику Горану Петровићу.

У Вуковој задужбини свечано је откривена биста академика Дејана Медаковића рад академског вајара Томе Серафимовског, у склопу обележавања сто година од рођења, овог нашег истакнутог историчара уметности, унивезитетског професора и књижевника.

За Културни дневник говор истакнути белгијски мултимедијални уметник Јан Фабр, који је у Београду у Институту за уметничку игру представио своју књигу “Од акције до глумачке интерпретације-Смернице Јана Фабра за извођача XXI века”, коју је написао заједно са професором позоришних студија на Универзитету у Антверпену Ликом Ван ден Дрисом.

“Испред времена и изван” назив је ретропскетивне изложбе недавно преминулог вишемедијског уметника и композитора Владана Радовановића, која је отворена у Музеју савремене уметности.

Водимо Вас у Ужице где је оквиру програма Националне престонице културе у Народном позоришту премијерно је изведена представа “Путујуће позориште Шопаловић” Љубомира Симовића у режији Милана Нешковића, као и у Вршац где је отворена нова камерна сцена под називом “Кибицфенстер код Стерије” премијером представе “Последњи тренуци краља Александра и краљице Драге” Радомира Путника у режији Снежане Удицки.

Из Рима смо вам припремили причу о ексклузивној изложби посвећеној највећем вајару античке Грчке, Фидији.

Уредник Војка Пајкић Ђорђевић

Реализатор Марко Шотра

Монтажер Бранислав Поповић

 

Културни дневник Културни дневник

Autor:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво