Читај ми!

Генералштаб – од Сутјеске до Трамповог зета

Да ли ће уместо рушевина које је направио НАТО у Немањиној улици сада стајати амерички бетон и стакло

Каменом мркоцрвене боје из околине Косјерића и белим мермернм плочама са Брача, Никола Добровић 60-их година створио је, како су његове колеге говориле, бисер социјалистичке архитектуре. Архитекте то никад нису потврдиле, али говорило се и да зграда генералштаба симболизује битку на Сутјесци. А онда је оштећена у једној другој бици - бомбардовању Србије 1999. године. Од тада је Добровићево здање у рушевинама, да би се сада појавила иницијатива да се обнови. Да ли ће уместо камена и блокова, у Немањиној улици сада стајати амерички бетон и стакло? Да ли ће зет Доналда Трампа градити у Београду?

Повећаћемо војску за 14 дивизија и 16 бригада, рекао је недавно руски министар одбране Сергеј Шојгу. И та вест прошла је помало незапажено. Али преведено у бројеве то би могло да буде и 200 хиљада руских војника више у Украјини. Преведено у стратегију, то би могло да значи и прекретницу у рату. Преведено у политику - да ли Владимир Путин планира да оконча рат?

Око магазин Око магазин

Autor:
Горислав Папић

Сваког радног дана у 18:25 - најактуелније политичке, спољнополитичке, економске и друштвене теме. Најзанимљивије приче о култури, најатрактивније репортаже. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара