Читај ми!

Звона и чини

На 21. Београдском фестивалу игре вечерас ће бити изведена представа "Звона и чини“ чију режију потписује Викторија Чаплин, ћерка чувеног Чарлија Чаплина и Уне О Нил, а изводи Аурелија Тијере Чаплин, унука познатог комичара и Џејми Мартинез из Мајамија.

Нова изложбена година у Галерији Матице српске почиње свечаним отварањем изложбе "Инспирисани Француском" у оквиру манифестације Месец франкофоније. Изложбу чини више од 60 дела најпознатијих српских сликара XX века који су стварали у Паризу и били инспирисани тим градом, међу којима су Сава Шумановић, Милан Коњовић, Пеђа Милосављевић, Љубица Цуца Сокић, Мића Поповић.

”Укус љубави”, француско-белгијска копродукција редитеља Тран Ан Хунга, са Жилијет Бинош и Беноа Межимелом у главним улогама, стиже у наше биоскопе. Ова драма награђена је на Канском филмском фестивалу наградом за најбољу режију.

У Галерији “Вилине Воде” отворена је изложба слика, скулптура и фотографија Игора Марсенића, а у Галерији "Сингидунум“ своје радове представља уметница из Сарајева Алена Гојак.

Гост Културног дневника је редитељ Радош Бајић, поводом серије "Ваздушни мост" коју  гледамо суботом и недељом на Првом програму РТС-а.

Сваке вечери, од понедељка до петка, на Првом програму, после Дневника у 23, емитује се Културни дневник. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности, културе, али и поп-културе, дизајна, нових технологија. Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају се свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Културни дневник реафирмише професију критичара. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредница: Марија Миљевић Рајшић

Монтажа: Милош Ачански

Реализатор: Сања Реџић 

 

Културни дневник Културни дневник

Autor:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво