Читај ми!

Културни дневник

Поводом иницијативе и полемике која се води у јавности  да се роман “Доротеј” Добрила Ненадића избаци из програма наставе српског језика и књижевности за први разред гимназије,  проф. др Александар Јерков одржао је јавно предавање и разговор на Филолошком факултету у Београду посвећен овом роману који је 1978. године био књижевни догађај и један од најцењенијих тог раздобља. Тим поводом гост Културног дневника је проф. др Александар Јерков.

Ужице је данас и званично постало Национална престоница културе. До марта идуће године биће организовано више од две стотине различитих програма.

Обележен Светски дан поезије, који је протекао сећањем на Бранка Радичевића, поводом два века од рођења великог песника.

У позоришту “Тоша Јовановић” у Зрејанину премијерно је изведен савремени амерички комад ауторке Саре Рул “Телефон мртвог човека” у режији Растислава Ћопића.

У фокусу Културног дневника осмо издање “Контакт” конферецније незаобилазне тачке музичких професионалаца у оквиру које нас током четири дана очекује занимљив трибински програм, гостовање великих имена глобалне музичке индустрије и неколико концерата.

За Културни дневник говори гошћа Београда, холандска новинарка и књижевница Дидо Михилсен, ауторка романа “Светлије од мене”.

Уредник Војка Пајкић Ђорђевић

Реализатор Маја Мандић

Монтажер Милош Ачански

 

 

 

Културни дневник Културни дневник

Autor:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво