Читај ми!

Културни дневник

Гост Културног дневника је Јована Дишић овогодишња добитница награде “Милош Црњански” за дебитански роман “Вакуум”.

У фокусу наше емисије је премијера представе “Сирота Милева из Босне у нашој цивилизацији године 1878” Албине Подградске у режији Анђелке Николић у суботичком Народном позоришту. Реч је о првом сачуваном српском позоришном делу које је написала једна драматуршкиња, које се изводи први пут после век и по.

Припремили смо причу са мартовске трибине Задужбине нашег Нобеловца, која је била посвећена почасном приказивању приповедака лауреата Андрићеве награде 2006. писцу, академику Горану Петровићу.

Водимо вас у Нови сад, где је у оквиру  21. Београдског фестивала игре, на сцени Српског народног позоришта одржана европска премијера представе “Скупштина” кореографкиње Кристал Пајт у извођењу канадске трупе Кид Пивот.

Говоримо и о изложби “Брутална нежност” уметница Кејти Возницки и Едите Кадирић у Салону Ото Бихаљи-Мерин Музеја наивне и маргиналне уметности у Београду, као и о филму који стиже на редовни биоскопски репертоар, француској потресној и опомињујућој социјалној драми “Непожељни”.

Из Рима од наше дописнице стиже нам прича о екслузивној изложби “УКИЈО-е Плутајући свет. Визија Јапана”. Реч је о фасцинантном путовању кроз културно стваралаштво у чијем фокусу је отисак стварности Земље излазећег Сунца од седамнаестог до деветнаестог века.

Уредник Војка Пајкић Ђорђевић

Реализатор Сања Реџић

Монтажер Горан Мијић

 

 

Културни дневник Културни дневник

Autor:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво