Читај ми!

Фолклор

Шта је Помолавџа, шта повезује опанак и струју, ко је у народном колу кец и да ли постоји десетка сазнајте у новој епизоди "Плаве птице“, у суботу 16. марта 2024. године у 12:05ч на Првом програму Телевизије Србије.

На адресу "Плаве птице“ и даље стиже велики број писама наших другарића. Писма су веома различита: неки траже да одлепршамо у неку државу света, па ћемо тако овог пута отићи чак у Домиканску Републику. Неки траже да се говори о крокодилима, па ће гусарска посада трагати за знањем и открити каква је то необична животиња, а Куваричица ће у свој специјалитет сакрити једну животињу. Правиће Помолавџу.

А један другарић тражио је да се исприча нешто о фолклору. Како наш плавоптичасти четверац увек одговори на писма другарића, сви ће се озбиљно припремити за то. Сазнаћемо који су делови народне ношње, ко је кец, ко је коловођа, која све народна кола постоје...

Будите са нама у суботу, 16. марта у 12:05ч на Првом програму, а репризу можете погледати у недељу 17. марта у 9ч на Другом програму Телевизије Србије. Све наше епизоде можете пронаћи на нашем youtubе – каналу или на платформи rtsplaneta.rs.

О "Плавој птици“ брину: уреднице Јелена Попадић Сумић и Дуња Петровић, сценаристкиња Сташа Петровић, редитељ Миодраг Коларић, наши глумци: Осман Ахмед, Борка Томовић, Андријана Оливерић, Марија Меденица и Мирослав Петровић, затим наше сценографкиње Мира Андрејевић и Тања Ивановић, костимографкиња Александра Стошић Крстовић, композитор Драгољуб Илић, монтажерка Нада Додик Зилџић, музички уредник Добросав Предић, дизајнер тона Срђан Филиповић и многи други.

Лет лет до следеће суботе у 12 и 5!

 

 

Плава птица Плава птица

Autor:
РТС

Плава птица и даље лети сваке суботе у 12:05 на Првом програму Телевизије Србије! Сви другарићи добро знају да у плавоптичастом лету увек могу да уживају у разним авантурама, сазнањима и доброј музици. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара