Читај ми!

Културни дневник

Гост Културног дневника је Борислав Чичовачки, писац, либретиста, музички уметник и музиколог чија су дела превођена на холандски, немачки, мађарски и италијански језик. Повод за разговор је његов нови роман "Абхаја“, у издању Академске књиге из Новог Сада.

Премијером представе "Коштана" Борисава Станковића, у адаптацији и режији Јане Маричић, Народно позориште Ниш обележава Дан позоришта.

У Београду извештавамо са наступа Балета Тоскане у Позоришту на Теразијама у оквиру 21. Београдског фестивала игре.

Забележили смо отварање изложбе "Игра сцене и костима – изложба са поводом“ у Палати уметности Мадлена. На поставци су костимографија и сценографија различитих концепата, стилских одређења и ликовности, стваралаца који својим радом обележавају крај 20. и прве деценије 21. века.

Говоримо о збирци раних есеја Милана Кундере "Отети Запад или Трагедија Средње Европе“, коју је недавно објавила Лагуна.

У рубрици Свет откривамо шта доноси сарадња певачице Синди Лопер са шведском компанијом Попхаус Ентертејнмент Груп која стоји иза интерактивног виртуелног концерта групе Аба.

Уредник Николина Дабетић

Реализатор Маја Мандић

Монтажер Мирјана Милосављевић

Културни дневник Културни дневник

Autor:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво