Читај ми!

Културни дневник

Гост Београда је познати ирски редитељ и сценариста Џим Шеридан који ће отворити 12. Београдски ирски фестивал, а том приликом биће му уручен "Златни печат" Југословенске кинотеке за изузетан допринос филмској уметности.

Београдска филхармонија извешће светску премијеру композиције "Легенда" Нимрода Боренштајна, написане за обоисткињу Сању Ромић, на вечерашњем концерту у Коларчевој задужбини, који је, као и претходних година у другој недељи марта, посвећен успомени на Зорана Ђинђића.

У Салону Музеја града Београда вечерас ће бити отворена изложба под називом "Путнице" Милана Цилета Маринковића. Познати сликар који живи на релацији Париз - Београд представља серију радова насталих у последњих неколико година.

21. Београдски фестивал игре, после више извођења пролога, француске омнибус представе "Неухватљива тачка одлагања" кореографа Јана Буржоа, свечано ће бити отворен  9. марта, наступом Компаније игре Опере Гетеборга у Српском народном позоришту у Новом Саду.

У Галерија "Сањај" отворена је изложба "Широм затворених очију" сликара Милана Пантелића.

Прошла су два века од смрти енглеског песника Лорда Бајрона, али његова поезија живи. На Тринити колеџу у Кембриџу одржано је јавно читање његових дела, као увод у централну манифестацију посвећену овом великом песнику која је ће бити одржана 19. априла.

Гошћа Културног дневника је архитекта Миленија Марушић, добитница награде за животно дело "Јелисавета Начић" за 2024. годину.

Уредница: Марија Миљевић Рајшић

Реализатор: Сања Реџић

Монтажа: Горан Миљић

Културни дневник Културни дневник

Autor:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво