Читај ми!

Март, месец српског језика

Гост Културног дневника биће проф. др Весна Ломпар, председница Друштва за српски језик и књижевност Србије, са којом ћемо разговарати о манифестацији "Март, месец српског језика“.

У Атријуму Народне библиотеке Србије, посетићемо догађај, који се истовремено обележава у целом свету, а поводом постхумно објављене књиге "Видимо се у августу“  Габријела Гарсије Маркеса, у преводу Весне Стаменковић.

У Галерији РТС-а, на изложби "Пунолетство древне технике - 18 година Мозаика малог формата", од 6. до 30. марта биће представљено више од 70 мозаика уметника из Србије и Европе. Пројекат се реализује као годишња изложба која даје снажан подстицај успостављању јаке домаће мозаичке ликовне сцене, као и на њено представљање и позиционирање у европским оквирима кроз унапређивање међународне сарадње.

Наш млади композитор Игор Андрић недавно је постигао велики успех на такмичењу "У част Алфреда Шниткеа и Свјатослава Рихтера“ у Сочију. Тим поводом, поделио је своје утиске у разговору са нашим репортером.

Водимо вас и на неколико промоција књига. У РТС клубу, биће представљена књига "Карађорђе - биографија" Луке Мичете. У Коларчевој задужбини "Антроподицеја“, Бојана Јовановића и у Студентском културном центру у Београду збирка приповедака, ...и друге приче“, Саше Кнежевића.

Представљамо вам драму "Обични људи“, филм из америчке независне продукције, заснован на истинитом догађају, у којем главну улогу тумачи двострука оскаровка Хилари Свонк.

уредник Владимир Петровић

реализаторка Маја Мандић

монтажер Стеван Чворовић

Културни дневник Културни дневник

Autor:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво