Читај ми!

Серум истине

Како изгледа пејзаж од воћа, шта повезује со и море да ли се Кинески зид види са Месеца сазнајте у новој епизоди "Плаве птице“, у суботу 9. марта 2024. године у 12:05ч на Првом програму Телевизије Србије.

И у "Плаву птицу“ се ушуњала лаж... И то баш из уста некога од кога смо то најмање очекивали. Не, није Борчица, она то никад не би урадила. То је урадила, веровали или не – Госпођа Ж. А до лажи је довело друго једно дело које није требало да уради, а то је да је без питања узела и обукла хаљину наше Борке.

Борка и Осман би рекли да је она украла ту хаљину. Госпођа Ж би рекла да је смао узела неку одбачену хаљину и да би јој Борка сигурно поклонила, али – да ли је то у реду? Наравно да није.

И како то у "Плавој птици“ обично бива – чудне ствари повлаче за собом друге чудне ствари. Иако ће Куваричица направити свој слатки залогај, овог пута један прави Воћни пејзаж, код нашег плавоптичастог четверца доћи ће нешто сасвим друго – серум истине. Свако ко га попије, говориће само истину. И... шта ће се сазнати? Сазнаћемо.

Путоваћемо у далеку Боцвану, а гусарска посада у лову на знање сићи до Кинеског зида.

Будите са нама у суботу, 9. марта у 12:05ч на Првом програму, а репризу можете погледати у недељу 10. марта у 9ч на Другом програму Телевизије Србије. Све наше епизоде можете пронаћи на нашем youtubе – каналу или на платформи rtsplaneta.rs.

О "Плавој птици“ брину: уреднице Јелена Попадић Сумић и Дуња Петровић, сценаристкиња Сташа Петровић, редитељ Миодраг Коларић, наши глумци: Осман Ахмед, Борка Томовић, Андријана Оливерић, Марија Меденица и Мирослав Петровић, затим наше сценографкиње Мира Андрејевић и Тања Ивановић, костимографкиња Александра Стошић Крстовић, композитор Драгољуб Илић, монтажерка Нада Додик Зилџић, музички уредник Добросав Предић, дизајнер тона Срђан Филиповић и многи други.

Лет лет до следеће суботе у 12 и 5!

 

Плава птица Плава птица

Autor:
РТС

Плава птица и даље лети сваке суботе у 12:05 на Првом програму Телевизије Србије! Сви другарићи добро знају да у плавоптичастом лету увек могу да уживају у разним авантурама, сазнањима и доброј музици. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара