Читај ми!

Културни дневник

Гост је писац Игор Маројевић, добитник награде "Златни сунцокрет" за најбољу књигу на српском језику у 2023. години, за збирку прича "Гранична стања".

У оквиру 52. Феста премијерно је приказан домаћи филм "Радничка класа иде у пакао", у режији Младена Ђорђевића.

Ансамбл "Ренесанс" одржао је концерт "Златно доба флауте XVIII век" у оквиру циклуса Београдске променаде у Коларчевој задужбини.

Књига "Нова предметност у српској уметности седме деценије 20. века", Катарине Симеуновић, у издању Спомен-збирке Павла Бељанског, представљена је у Музеју савремене уметности.

Изложба "Дихотомије" Владимира Ковача, дизајнера, архитекте и визуелног уметника, отворена је у Центру за графику на Факултету ликовних уметности.

У Гану је из Сједињених Америчких Држава враћено седам уметничких предмета, опљачканих за време британске колонијалне владавине.

Сваке вечери од понедељка до петка на Првом програму после Дневника у 23 емитује се Културни дневник. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности, културе, али и поп културе, дизајна, нових технологија. Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају се свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредник: Биљана Бралушић Јовановић

Реализатор: Сања Реџић

Монтажер: Мирјана Милосављевић

Културни дневник Културни дневник

Autor:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво