Читај ми!

ЕКО Авантура Србија

Пета епизода емисије "ЕКО Авантура Србија" и најпотреснији призор до сада. У суботу од 13.50 на РТС 1 видећете призор који никога не може оставити равнодушним. Дивља депонија на једном од најлепших видиковаца у Србији, али то није све...

Душан Раденковић: Ова слика козе која пасе у смећу нас је мотивисала да снимимо овај серијал. Призор који оставља без даха по два основа. Први је величанствен поглед на Сићевачку клисуру. Други је коза која пасе биљку у ђубрету. Биљку која је никла из депоније. Нада да природа ипак може да победи.

Призор депоније на врху Сићевачке клисуре је шокирао и такмичаре ове ЕКО Авантуре, па су на кратко ставили паузу на такмичење. Природа и екологија би требало свима да нам буде на првом месту. Сви заједно су покушали да реагују.

Стефан Бендић: Смеће на овој дивљој депонији се таложи годинама. Ово није од јуче. Земљиште је затровано, а ми се хранимо управо из те земље. Вода је загађена, а ту воду ми пијемо. Ако се не освестимо сви заједно као друштво, наша деца ће буквално живети у смећу. Србији ово не смемо да радимо.

Како ће се ова мала група људи изборити са овом еколошком катастрофом, гледајте у суботу од 13.50 на РТС 1.

Аутор емисије: Душан Раденковић

Водитељи: Стефан Бендић и Душан Раденковић

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару