Читај ми!

Ех, да је мени...

Шта повезује бркове и јаје, каква је то флота од паприке, где је обала костура, а где град духова сазнајте у новој епизоди "Плаве птице" у суботу 24. фебруара у 12.05ч на Првом програму Телевизије Србије.

Плавоптичасти лет креће једном занимљивом игром у којој Борка покушава да натера своју екипу да мисли. Османа то изнервира и сасвим случајно изговори речи "Ех, да је мени"... И речи одједном добијају магију, тако да све што помисли – њему се и оствари.

Пожелеће да га Борка воли, али није прецизно рекао колико да га воли. И зато Борка постаје толико досадна, да мора да је се реши. Помисли да би најрадије да комшије оду у своје куће и непојављују се – и, гле чуда, управо се то и деси. Пожели једну флоту и Куваричица му направи управо једну флоту. Пожели питалицу – и ето питалице...

Али, у сваком његовом плану нешто крене по злу. Шта ће све проћи Осман и како ће се Осман снаћи, о чему ће говорити гусарска посада, сазнајте у новом лету Плаве птице, у суботу, 24. фебруара у 12.05ч на Првом програму, а репризу можете погледати у недељу 25. фебруара у 9ч на Другом програму Телевизије Србије. Све наше епизоде можете пронаћи на нашем youtubе – каналу или на платформи rtsplaneta.rs.

О "Плавој птици" брину: уреднице и сценаристкиње Јелена Попадић Сумић и Дуња Петровић, редитељ Миодраг Коларић, наши глумци: Осман Ахмед, Борка Томовић, Андријана Оливерић, Марија Меденица и Мирослав Петровић, затим наше сценографкиње Мира Андрејевић и Тања Ивановић, костимографкиња Александра Стошић Крстовић, композитор Драгољуб Илић, монтажерка Нада Додик Зилџић, музички уредник Добросав Предић, дизајнер тона Срђан Филиповић и многи други.

Лет лет до следеће суботе у 12 и 5!

Плава птица Плава птица

Autor:
РТС

Плава птица и даље лети сваке суботе у 12:05 на Првом програму Телевизије Србије! Сви другарићи добро знају да у плавоптичастом лету увек могу да уживају у разним авантурама, сазнањима и доброј музици. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара