Екрани и други проблеми

После много времена, "Плава птица“ се враћа на ваше екране. Крећу нове епизоде сваке суботе у 12:05ч на Првом програму Телевизије Србије.

Шашави четверац, који чине Борка, Осман, Госпођа Ж и Господин Џ спремни су да своје другариће поздраве и да наставе да се друже са њима. Свако се са позитивном тремом носи на свој начин: Господин Џ пребројава (овог пута колико то Плава птица дуго лети), Госпођа Ж од нервозе чисти већ очишћено двориште, Борка распевавава глас, а Осман... одговара на поруке. Игра игрице? Чита обавештења?

Најпре добија опомену од Госпође Ж, знамо сви да је та опомена буквица која се не заборавља лако, али то не помаже. Борка врло брзо увиди да је Осман постао прилично завистан од телефона и да је враг однео шалу.

Направиће договор да пробају да Османа одвуку од екрана, лепим речима, критиком Госпође Ж, слатким залогајем наше Кувричице, питалицом Господина Џ-а... Али ништа. Осман је током распуста толико користио мобилни телефон, његов мозак се толико убрзао да му је све остало постало досадно.

И најзад, долазе на идеју да направе игру, такмичење. Осман се у тој причи осети одбраченим и схвати да је игра оно што је потребно и милион пута забавније од глупог кликтања. Да ли ће игра успети да га излечи од те грозне навике или не, сазнајте у суботу, 17. фебруара у 12:05 на Првом Програму, а репризу можете погледати у недељу 18. фебруара у 9ч на Другом програму Телевизије Србије. Уколико вас дан измами на фебруарско Сунце, све наше епизоде можете пронаћи на нашем youtubе – каналу или на платформи rtsplaneta.rs.

О "Плавој птици“ брину: уреднице и сценаристкиње Јелена Попадић Сумић и Дуња Петровић, редитељ Миодраг Коларић, наши глумци: Осман Ахмед, Борка Томовић, Андријана Оливерић, Марија Меденица и Мирослав Петровић, затим наше сценографкиње Мира Андрејевић и Тања Ивановић, костимографкиња Александра Стошић Крстовић, композитор Драгољуб Илић, монтажерка Нада Додик Зилџић, музички уредник Добросав Предић, дизајнер тона Срђан Филиповић и многи други.

Лет лет до следеће суботе у 12 и 5!

 

 

Плава птица Плава птица

Autor:
РТС

Плава птица и даље лети сваке суботе у 12:05 на Првом програму Телевизије Србије! Сви другарићи добро знају да у плавоптичастом лету увек могу да уживају у разним авантурама, сазнањима и доброј музици. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара