Душко Радовић - сто година доброг духа Београда

Представљају га као писца, новинара, афористичара, телевизијског уредника, а он је за себе највише волео да каже да је једноставно сваштар. Нема области у којој је Душан Радовић стварао, а да није оставио трага. Навршило се сто година откако је рођен „добри дух Београда” како су називали Душка.

У емисији Траг сазнаћете зашто је прве радове потписивао као Рајка Токић, како су, данас оца модерне дечје књижевности некада избацили из партије и како су настајале легендарне емисије Телевизије Београд На слово на слово и Лаку ноћ децо

Саговорници откривају и тајне успеха његове радијске емисије Београде, добро јутро, зашто су га политичари критиковали, а суграђани подржавали и како је један дурбин имао неизоставно место у редакцији овог страственог љубитеља фудбала.

Емисија обилује архивским материјалом, Душковим афоризмима и до сада необјављеним старим фотографијама из приватне архиве. Своја сећања, успомене и анегдоте о Душку Радовићу поделили су са нама за емисију Траг његови пријатељи, сарадници, породица – Милош Радовић, Матија Бећковић, Драган Лакићевић, Зорана Опачић, Маријан Живановић и Зоран Михајловић.

Ауторка: Јелена З. Николић

Уредница: Југослава Ђурица

Сниматељи: Петар Вујанић и Димитрије Хаџи-Николић

Тонски сниматељи: Горан Мрђеновић и Златко Станојевић

Монтажа: Весна Грба

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије