Гост др Ранко Рајовић, 1. део

Како деца расту у срећне људе? Зашто је важно не презаштити дете? Шта значи пустити га да мисли, ограничити употребу мобилног телефона и подстаћи креативност?

На ова и друга питања одговара неурофизијатар и оснивач Менсе у Србији др Ранко Рајовић, омиљено ТВ лице коме се верује када је одрастање и васпитање деце у питању. Он је осмислио НТЦ систем који се користи у 20 земаља Европе и предавач је на универзитету у Словенији, али је Тању Петернек дочекао у граду који највише воли и где су одрасла његова деца.

Разговор је почео у Дунавском парку у Новом Саду на клупи са које је гледао синове и ћерке како трче око језера већ тада уверен да кретање стимулише мозак. Иако уморан после лекарског дана који је провео са пацијентима на дијализи, сматрао је да то није алиби да се одмара код куће, а игра са децом подразумевала је боравак у природи.

Омиљено место је била кућа без воде и струје где су деца учила и добијала задатке. Гледаоци ће имати прилику да чују неке од савета о подизању деце, креативном учењу које олакшава памћење, о односу према школи и наставницима, о прихватљивој дужини играња игрица, али и о казнама када се договор прекрши, о уговорима које је потписивао са својом децом…

Аутор Тања Петернек Алексић

ТВ лица ... као сав нормалан свет ТВ лица ... као сав нормалан свет

Autor:
Тaтjaнa Пeтeрнeк Aлeксић

„Тв лица …као сав нормалан свет,, је на програму РТС-а десет сезона. За то време око 300 личности из јавног живота показало је да успех и популарност нису успели да их промене. [ детаљније ]

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се