Читај ми!

Пријатељи за Душка Гојковића

Биг бенд РТС-а је удружио снаге са осталим сарадницима и пријатељима Душка Гојковића и организовао концертно вече како би заједно изразили поштовање према великим уметнику и свирали његове најзначајније композиције и аранжмане.

У домаће биоскопе стиже филм "Слуга 2", руска духовита филмска прича са Милошем Биковићем у главној улози.

У Београдском драмском позоришту премијерно је изведена представа "Швејк”, према сатиричном роману "Доживљаји доброг војника Швејка у светском рату” Јарослава Хашека у режији Вељка Мићуновића.

Одржана је промоција Календара за 2024. годину, коју традиционално ствара Центар за графику Факултета ликовних уметности у Београду и самостална изложба академика Милице Стевановић, аутора овогодишњег календара.

На римској културној сцени посебну пажњу је привукла изложба “Фабулозни Калвино. Свет као уметничко дело”, која је део националног програма обележавања сто година од рођења Итала Калвина, једног од најзаначајнијих италијанских књижевника 20 века. Поставка је својеврсни пример уметности као несцрпне инспирације.

Легат Јосипа Славенског је јединствени музејски простор са оригиналном радном собом великог југословенског композитора. Основан је с идејом да се у њему чувају, истражују и изводе дела Јосипа Славенског. У простору који је задржао облик радне собе, налазе се лични предмети, рукописи, клавир и други инструменти, писма, библиотека, нототека, фотографије. Брига о је поверена Сокоју - Организацији музичких аутора Србије. На самом крају године посебним програмима обележено је 40 година од оснивања Легата и тим поводом гост Културног дневника је Мирјана Лазаревић из Сокоја.

Сваке вечери, од понедељка до петка, на Првом програму, после Дневника у 23, емитује се Културни дневник. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности, културе, али и поп културе, дизајна, нових технологија… Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају се свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Културни дневник реафирмише професију критичара. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредник Драгана Пантић
Реализатор Сања Реџић
Монтажер Светислав Ћирић

Културни дневник Културни дневник

Autor:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару