Читај ми!

Мостарске приче

Емисија „Мостарске приче“, прича је о школовању будућих пилота, о учитељима и ученицима Ваздухопловне војне гимназује у Мостару, о професионалним одлукама донетим у раној младости али и о животној личној и професионалној причи разредног старешине и начелника класе који је у време школовања младим средњошколцима и професор и родитељ.

Мостар и Ваздухопловна гимназија постали су Југославија у малом. Нема малог и великог места из кога нису дошли ученици и професори. Бирани бољи од најбољих. До места у школи се долазило озбиљном селекцијом, од 12. 000 кандидата школу је уписивало од 180 до 200 ученика.

Љубинко Митранић, професор физике и математике био је посвећен свом послу, креативни наставник, једриличар коме је рад са младим људима био задатак, задовољство и изазов. Научили су, кажу, не само физику и математику, него како постати добар човек, волети људе и своју отаџбину.

Сваке године срећу се са својим професором, начелником класе који, иако у зрелим годинама, не пропушта годишњице матуре и са својим ученицима радо дели сећања, нова искуства и има по коју мудру реч за њих.

Аутор емисије: Радица Смиљковић

Редитељ: Бојан Воркапић

Сниматељи: Раде Бубало и Саша Дукић

Монтажа: Весна Грба

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије