Читај ми!

Могу ли судови да победе Доналда Трампа

Одлука Врховног суда Колорада да забрани бившем председнику да се кандидује преседан је који би могао да пресуди и америчкој демократији

Доналд Трамп не може да се кандидује за председника у савезној држави Колорадо. То је одлучио тамошњи Врховни суд због учешћа бившег председника у немирима у Вашингтону 6. јануара 2020. године. Тада је велики број Трампових присталица протестовао тврдећи да су председнички избори покрадени и упали су у зграду Конгреса.

Да ли ова забрана представља почетак низа сличних забрана све док Трамп не изгуби шансу да победи на изборима или ће Врховни суд САД да је поништи и тиме стави тачку на такав исход? Може ли Трамп током кампање да заврши у затвору и да ли је он заиста известан кандидат Републиканске странке?

О америчким изборима и њиховом утицају на демократске процесе у целом свету у емисији Око говоре доценти Факултета политичких наука Стеван Недељковић и Марко Дашић, као и  уредник Интернет портала РТС-а Раде Мароевић.

Емисију води Зоран Станојевић.

Око Око

Autor:
Горислав Папић, Стеван Костић, Драгана Игњић

Сваког радног дана у 18:25 - најактуелније политичке, спољнополитичке, економске и друштвене теме. Најзанимљивије приче о култури, најатрактивније репортаже. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара