Читај ми!

Јахја Фехратовић, Шаип Камбери, Селма Кучевић

Шта обећавају и шта траже бошњачке и албанске странке

Јахја Фехратовић, некада члан Странке правде и помирења Муамера Зукорлића, данас предводи листу "Заједно за будућност и развој – Коалиција за мир и толеранцију“. Бошњачку политичку сцену упоређује са блатњавим путевима на Пештерској висоравниОсим Бошњака, на његовој листи су и Мађари, Југословени, Црногорци, Грци и Хрвати. Фехратовић за Око говори шта су Бошњаци до сада добили учешћем разних странака у власти, зашто Бошњаци иду на изборе у четири колоне и види ли себе у власти.

На изборима самостално учествује СДА Санџака. Од оснивања 1990. године, на челу странке налази се Сулејман Угљанин. Присталице му певају "Сулејмане, ти си наше цвеће, цео Санџак за тобом се креће“. И 33 године касније он је носилац листе на изборима, али су сада, у првом плану млађи кадрови странке. Прва на листи је Селма Кучевић. Да ли је дошло време за смену генерација у странци, зашто СДА тражи аутономију за Санџак, статус народа и зашто се залаже за отказивање спортских манифестација високог ризика? Коначно, види ли и та странка себе у власти?

Председник Партије за демократско деловање Шаип Камбери на овим изборима носилац је листе "Политичка борба Албанаца се наставља“. За Око говори ко су ђаволи у албанским редовима, за кога би навијао на утакмици Србија-Албанија, како се на прошлим изборима његова коалиција на продужетке пласирала у скупштину и да ли ће ове године избори на југу Србије бити завршени 17. децембра или ће поново трајати три месеца.

 

Око Око

Autor:
Горислав Папић, Стеван Костић, Драгана Игњић

Сваког радног дана у 18:25 - најактуелније политичке, спољнополитичке, економске и друштвене теме. Најзанимљивије приче о култури, најатрактивније репортаже. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара