Читај ми!

Гост Владимир Ђурић Ђура

Како се сећа одлазака на посао са оцем који је био директор циркуса? Да ли је детињство у коме се играо са лавићима и гледао пробе у циркусу слушајући музику уз коју су наступали артисти, одредило веселе и духовите песме које пева?

На ова и друга питања одговара Владимир Ђурић широј публици познат као Ђура Морнар, али истовремено и драматург, писац, песник, есејиста, теоретичар и предавач, а дан са њим почео је на снимању нове песме групе Хероји која је поново на окупу.

Ђура говори о томе како су Киза рок и Згромићу те ја обележиле његов живот, као и песма Дејо мајсторе за коју мало ко зна да је он аутор, како спаја неспојиво па је тог дана на једној трибини говорио о вештачкој интелигенцији, да ли мисли да ће драматурга и писца моћи да замени машина, како је технологија утицала на нове генерације и како је као родитељ "одбранио" децу од турбо фолка.

Писао је биографију Здравка Чолића, речнике поп икона, али и један љубавни роман, био је предавач у Лондону и сведок осамдесетих и новог таласа, о коме говори као о времену када су учили, истраживали, дружили се и живели као сав нормалан свет.

Аутор Тања Петернек Алексић

 

ТВ лица ... као сав нормалан свет ТВ лица ... као сав нормалан свет

Autor:
Тaтjaнa Пeтeрнeк Aлeксић

„Тв лица …као сав нормалан свет,, је на програму РТС-а десет сезона. За то време око 300 личности из јавног живота показало је да успех и популарност нису успели да их промене. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара