Читај ми!

Бобра за здравље кошаркаша Жарка Паспаља

Здраво недељно поподне у РТС ординацији доноси три нове занимљиве приче. На почетку ће искрено о својим проблемима са срцем говорити кошаркаш Жарко Паспаљ, затим ће радиолог објаснити шта се све може прегледати ултразвуком стомака, а на крају ће бити речи о адитивима у храни које би требало користити уз опрез.

У првом делу емисије "Моја борба“ гост ће бити чувени кошаркаш Жарко Паспаљ. Он ће се присетити како је изгледало када је у 35. години доживео први инфакркт, како су изгледале и наредне кризе са срцем, а откриће и како се опоравио од можданог удара који је имао пре неколико година.

У "Ординацији“ ћемо научити који се органи у стомаку могу прегледати ултразвуком. Радиолог др Владимир Синицки ће објаснити како се треба припремити за ултразвучни преглед стомака, зашто се њиме не може видети сваки орган, али и колико је важно редовно контролисати абдоминалну аорту, велики крвни суд у стомаку.

У блоку "Храна као лек“ биће речи о адитивима у храни. Магистра фармације Христина Милошевић ће говорити о томе које би адитиве требало користити уз опрез, али и које здравствене проблеме могу изазвати ако се користе у великим количинама и још много тога корисног.

Аутор и водитељ је Марија Поповић.

 

РТС ординација РТС ординација

Autor:
РТС

Ауторка Марија Поповић нову, осму ТВ сезону отвара уз престижно признање Youtube платформе, за 100.000 пратилаца званичног канала "РТС Ординација". [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво