Читај ми!

Проф. др Момчило Мома Јокић, публициста

Био је главни и одговорни уредни „Спортског журнала” , „Спорта” и „Илустроване политике” и уредник спортске рубрике листа „Политика”. Извештавао је са најзначајнијих  спортских догађаја , Светског првенства у фудбалу 1994. године у САД , и 1998. У Француској и Олиммпијских игара у Пекингу 2008. године.

Као новинар пратио је Црвену звезду када је освојила Куп шампиона и извештавао је са многобројних турнеја фудбалске репрезентације.

За свој новинарски рад добио је више награда међу којима је Златно перо Љубише Вукадиновића од Удружења спортских новинара Београда и награду „Радоје Домановић“ од Удружења књижевника  Србије за литерарни допринос спортском новинарству.

Аутор је књига: Шта је луђе, свет или спорт, Како фудбал објашњава свет, Медији у спорту и спорт у медијима, Браћа Милутиновић, игра живота и других публицистичких  дела. Написао је и роман Дирке смрти. Запослен је на МБ универзитету.

У емисији Јокић говори о феномену спортских идола и спорта, његовом глобалном значају, комерцијализацији и утицају на друге области живота.

Аутор емисије:  Драган Станојевић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво