Читај ми!

Победа аргентинског Трампа, зашто га зову лудак

Хавијер Милеј, политички цунами у Аргентини 

После рата Газа мора остати неподељена и заједно са Западном обалом мора бити под влашћу Палестинаца. Тако будућност виде амерички званичници, тачније државни секретар Ентони Блинкен. Али не и израелски премијер Бењамин Нетанијаху. "Цивилна власт која учи децу у школи да мрзи Израел не може да влада“, каже политичар кога у Израелу зову Биби. Истраживали смо шта се тренутно дешава у Гази, о чему расправља израелско друштво, и шта после рата.

Учинимо Аргентину поново великом, написао је Доналд Трамп честитајући Хавијеру Милеју победу на председничким изборима. Милеја означавају као аргентинског Трампа. Импусилван је, често не бира речи, као када је о папи увредљиво говорио због његових левичарских ставова. Рекао је да је папа, Аргентинац, "левичарски кучкин син".

Залаже се за слободно тржиште, жели да укине неколико министарстава, централну банку и уведе долар као валуту. Све то у земљи где је инфлација више од 140 одсто. У емисији погледајте ко је Хавијер Милеј и шта чека Аргентину са новим председником.

 

 

Око магазин Око магазин

Autor:
Горислав Папић

Сваког радног дана у 18:25 - најактуелније политичке, спољнополитичке, економске и друштвене теме. Најзанимљивије приче о култури, најатрактивније репортаже. [ детаљније ]

Коментари

Одличан текст
Контролиши се мало! Имаш само два, чувај их брижљиво
Re: Deca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Cuvar kuca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Tekst poruke i pouke
Контролиши се мало! Имаш само два, чувај их брижљиво
Postovani
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара