Читај ми!

Није бабовина на продају!

Нова епизода Моје дедовине је посвећена свим бакама, које су спасиле огњишта предака и одржале домаћинства како би их нова поколења наследила. За ту причу одабрана је Букуља - планина надомак Аранђеловца.

Фамилија се окупља у селу Вукосавци, које је добило име по извесној бака Вуки, а прича са дедовине је уствари прича о кући једне бака Гаге. Жене која је два пута током ратова остајала удовица, успела да одгаји два сина, чува децу из читаве фамилије, сачува кућу и оде са овог света уз утисак нових поколења: "Наша бака Гага је била хајдук!". Жена борац је само метафорично главни јунак, а уствари је ово епизода посвећена свим бабама Балкана.

Виолета је директна наследница куће, али је она са својим братом окупила све рођаке, кумове и пријатеље да сачувају столетну кућу и покажу да слога може да победи и када победа делује тако далеко. То јесте био случај у овој емисији, јер је стање куће било више него лоше.

Ова епизода је и потврда да серијал Моја дедовина успева да постигне примарни циљ - да својим причама код гледалаца изазове жељу да и сами врате живот огњишту својих предака. Тако су и овога пута нови домаћини (који у фамилији имају много зидара и грађевинаца) признали пред камерама да их је серијал РТС-а натерао да се покрену, окупе и ураде оно што је одавно требало урадити.

Серијал Моја дедовина постао је за три године емитовања једна од нагледанијих емисија на свим тв станицама, а карактеристика је да га гледа много деце и младих. За ауторе је ово показатељ да се порука шири на нове генерације, а она је јасна: Није кућа на продају! Дедовина се чува за нове генерације.

Моја дедовина Моја дедовина

Autor:
Милан Поповић

Пред вама ће од запуштених и упарложених сеоских домаћинстава настајати дедовине са новим сјајем. Пред камерама ће "од бабе настајати девојка"- гледаћете како се за 4 дана са само 6 просечних плата (које домаћину доноси екипа серијала) обнављају дедовине широм Србије. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара