Читај ми!

Постоје ли витезови у Србији?

Околина Пожаревца је нова локација на коју путује екипа серије Моја дедовина да потражи одговор на ово питање.

Нови домаћин Моје дедовине је Душан Рајчић. Он је железничар, отац двоје деце, добар супруг. Живи у Пожаревцу, али му срце живи у селу Брадарац у долини Стига. У овом селу је огњиште његових предака. Пошто је деда умро пре две деценије Душан од малена обилази имање, одржава га, стално нешто ново поправља и гради, али му треба преломни тренутак - велика обнова.

На мобу долазе и витезови, јер је Душан такмичар Љубичевског вишебоја у коме се деценијама уназад на коњима млади људи такмиче у старим дисциплинама копље, стрелама, топузом, сабљом итд.

Помоћ стиже и са железнице, али и из пријатеља, комшија, рођака и пре свега кума са којим је одрастао.

Оно што нико није могао да машта је да се такмичење у вишебоју ове године поклопило са данима обнове дедовине на којој се ради од јутра до мрака, па је ова породица која живи за ово такмичење уплашена како ће Душан преморен јахати коња који јури!

Моја дедовина Моја дедовина

Autor:
Милан Поповић

Пред вама ће од запуштених и упарложених сеоских домаћинстава настајати дедовине са новим сјајем. Пред камерама ће "од бабе настајати девојка"- гледаћете како се за 4 дана са само 6 просечних плата (које домаћину доноси екипа серијала) обнављају дедовине широм Србије. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара