Читај ми!

Низак крвни притисак

Недеља доноси нове теме и нове корисне приче у још једној РТС ординацији за нацију. Познати глумац ће открити како се у детињству заразио хепатитисом Б, а лекар ће разјаснити све о вирусним запаљењима јетре. Централна тема биће о ниском крвном притиску, а кардиолог ће рећи које су вредности проблематичне и када се треба јавити лекару. На крају ће нутрициониста говорити о томе шта организам поручује када нам се тражи нека одређена врста намирница.

У првом делу емисије "Моја борба“ глумац Александар Срећковић Кубура ће открити како се као дете заразио хепатитисом Б, како се опоравио и да ли данас има последице те инфекције. Проф. др Драган Делић, инфектолог и хепатолог, разјасниће колико је вирусни хепатитс опасан, како се данас преноси, али и како се инфекција може спречити.

"5 питања“ биће о сниженом крвом притиску. Многи би рекли да низак притисак није здравствени проблем, али када то јесте разјасниће проф. др Небојша Тасић, кардиолог из Инстутута за кардиоваскуларне болести Дедиње. Сазнаћете које су вредности опасне, од којих болести пада притисак, какви су симптоми и да ли се за подизање крвног притиска користе неки лекови.

У блоку "Храна као лек“ биће речи о нападима глади тачније када се некоме тражи специфична врста намирница. Нутрициониста Страхиња Кукић ће објаснити који недостаци у организму доводе до потребе за чоколадом, пекарским производима, киселом или љутом храном.

Аутор и водитељ је Марија Поповић.

Редитељ је Татјана Симић.

 

РТС ординација РТС ординација

Autor:
РТС

Ауторка Марија Поповић нову, осму ТВ сезону отвара уз престижно признање Youtube платформе, за 100.000 пратилаца званичног канала "РТС Ординација". [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво