Читај ми!

Сакривене речи

Ајкула ће кренути у позориште, магарац са собом понети робота, а такмичари пете епизоде "НТЦ квиза“ на пут око света. По повратку ће их сачекати неко коме је машта најважнија, а то је глумац Ђорђе Мишина. Вођа пута је Миљан Прљета! Маштајте и забавите се са нашим такмичарима у суботу, 14. октобра 2023. године у 12:05ч на Првом пограму Телевизије Србије.

У петој епизоди "НТЦ квиза“ Миљан води екипе и гледаоце на пут око света. Као и сваки добар вођа пута најпре се упознаје са такмичарима... Са једне стране ту су ђаци Основне школе "Исидора Секулић“ из Шајкаша. Са друге ученици Основне школе "Лазар Саватић“ из Београда. А имена тимова? Одакле Академци, одакле Хероји? Једноставно: Исидора Секулић је била прва жена академик у Србији, па се такмичари школе, која носи њено име, зову "Академци“. Лазар Саватић је био народни херој и отуда име овог маштовитог тима.

Пут око света овог пута је права авантура. Кроз ово путовање, сви заједно ћемо проћи кроз свет шифара, сазнати чиме све можемо да путујемо, скокнути до света у коме се повезују појмови, граде куле од чаша, обићи ћемо читаву Јужну Америку. На крају ћемо да атерирамо и после многих гостовања  - постати домаћини.

У госте нам долази глумац Ђорђе Мишина. Када открије шта се то везано за компјутер крије у њиховом презимену, биће надахнут да такмичарима сакрије речи у другим речима... Нимало лако, али је зато занимљиво.

Крените са нама у пету овогодишњу авантуру, 14. октобра у 12:05ч на Првом програму Телевизије Србије. Репризу можете да погледате одмах сутрадан, 15. октобра у 8:30ч на Другом програму Телевизије Србије. Ако сте ипак у тим терминима на неком лепом месту са породицом, окупите их касније и потражите нашу нову НТЦ-авантуру на нашој платформи rtsplaneta.rs или youtube-каналу. Изазовите их да се такмиче са вама и знајте, деца су много успешнија, уз мало труда – побеђујете родитеље сигурно!

Уредница и сценаристкиња квиза је Јелена Попадић Сумић, аутор квиза др Ранко Рајовић, аутор питања Вук Рајовић, коме је, уз помоћ Марине Илић и Катарине Рајовић, додељена и супервизорска палица. Сценограф је Горан Јоскимовић, костимографкиња Тијана Будимлић, композитор Милан Станковић SevdahBABY, спикер Драган Вучелић, а највећи навијач и пријатељ наших такмичара је глумац водитељ – Миљан Прљета! Квиз је произведен у продукцији Tradegator ДОО.

Најлепше је учење – учење кроз игру!

 

 

НТЦ квиз

Autor:
РТС

„НТЦ квиз“ се емитује сваке суботе у 12:05ч на Првом програму Телевизије Србије. У питању је права мождана авантура, коју зачињава велика количина дечје радости. А радости је највише у игри и зато смо у помоћ позвали пријатеља деце и великог заговорника игре, творца НТЦ система учења, др Ранка Рајовића! [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво