Културни дневник

Народно позориште у Приштини ове године слави 75 година постојања и рада.

Обележавање јубилеја и почетак сезоне 2023/2024 започето је данас у Дому Културе у Прилужју новим извођењем Гогољеве "Женидба“ у режији Милана Караџића, а наставиће се ове недеље у Дому Културе "Грачаница“почетком рада на новој представи "Топ је био врео“ Владимира Кецмановића у режији Ненада Тодоровића, као и промоцијом допуњеног издања монографије "Упркос свему“ и пројекцијом истоименог филма. Тим поводом гост Културног дневника је урпавник Народног позоришта у Приштини Предраг Радоњић.

У фокусу Културног дневника је 57. Битеф, који је отворен представом "Деца сунца“ Максима Горког у режији словеначке редитељке Матеје Колежник и продукцији немачког позоришта Шаушпилхаус Бохум.

У емисји говоримо о донаторству у култури - о уговору између Београдског драмског позоришта и Милениум групе, које представља до сада највеће улагање у културу од стране једне приватне фирме код нас.

Пратимо 32. Међународну трибину композитора, на којој је вечерас изведен нови комад "Стихови Тигриса“ наше вишеструко награђиване композиторке Александре Вребалов.

Сазнаћете шта Вас све очекује на манифестацији "Француска у Србији“. Представљамо Вам нови роман "Мандат“ Ђорђа Д. Сибиновића.

Припремили смо причу о управо отвореној репрезентативној изложби холандског уметника Франса Халса у Националној галерији у Лонодну, који је своју репутацију изградио  на новом стилу портрета, који и четири стотине година од када су насликани још увек дишу животом.

Уредник Војка Пајкић Ђорђевић

Реализатор Сања Реџић

Монтажер Бранислав Поповић

 

Културни дневник Културни дневник

Autor:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]

Коментари

Одличан текст
Контролиши се мало! Имаш само два, чувај их брижљиво
Re: Deca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Cuvar kuca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Tekst poruke i pouke
Контролиши се мало! Имаш само два, чувај их брижљиво
Postovani
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара