Прадедовска воденица стара 100 година није на продају

Не знају сви да је у Гружи постојао средњевековни утврђени град Борач, али ће сада сви знати да се у селу Борач обноваља воденица.  

Фамилија Димитријевић се сваког августа већ 40 година (после прве обнове) окупља на месту старе воденице, која је отхранила генерације и послала их у свет. Прослава на коју долазе десетине потомака увек је спектакл - следеће године је стогодишњица овог места. Тек ће бити фешта, али овог пута на обновљеној дедовини - са изграђеним летњиковцем и сређеном воденицом уз помоћ серијала Моја дедовина и велике мобе (испомоћи) наследника свих Димитријевића из села Борач у Гружи.

Серијал доноси 3 хиљаде евра помоћи за куповину материјала, али од домаћина тражи да се организују и за само три дана обнове објекат који су пријавили за учешће у једној од нагледанијих емисија у Србији.

Пријављивање за следећи серијал (за 2024. годину) слањем слика дедовине и приче о породици и прецима на: mojadedovinarts@gmail.com

 

Моја дедовина Моја дедовина

Autor:
Милан Поповић

Пред вама ће од запуштених и упарложених сеоских домаћинстава настајати дедовине са новим сјајем. Пред камерама ће "од бабе настајати девојка"- гледаћете како се за 4 дана са само 6 просечних плата (које домаћину доноси екипа серијала) обнављају дедовине широм Србије. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара