Читај ми!

Моја дедовина

Кристина купила имање и схватила да је то кућа Крстине од пре век и по.

Судбинска прича на екранима у околини Раче Крагујевачке у селу Сепци, која намеће питање "да ли се све случајно дешава у животу?".

Домаћица нове епизоде серијала Моја дедовина ради у породилишту. На дан обнове и снимања напунила је 29 година. Иако дете из града (Крагујевца) цео живот говори да жели да има своју кућу на селу. Пошто није имала стрпљења да деценијама чека да наследи неку дедовину узела је кредит и почела потрагу за земљом на селу. Када је видела плац са две полусрушене куће у селу своје мајке желела је само то и ништа више. Нико није могао да је одговори. Нико није могао да разуме зашто баш та локација. Кристина брзо сазнаје да је ту пре век и по живела извесна бака Крстина и да је славила исту крсну славу као и она. Иако су је сви наговарали да сруши старију кућу - она то није могла. Када објашњава зашто то не може каже: "Не могу, људи. Као да сам је ја зидала!". Свако померање цигле на њој или скидање греда пропарати кроз сузе и страх да се са кућом нешто не догоди.

Ова епизода донела је баш то - опасност да се током неверемена кућа сруши, а Кристину је дочекао и догађај за памћење - морала је да у колима породи жену свог брата од ујака који је водио радове на обнови.

Екипа серијала Моја дедовина доживела је несвакидашње искуство, а Кристина је добила прелепу кућицу стару 150 година посвећену једној баки Крстини.

Домаћини који су изабрани за серијал добијају као помоћ три хиљаде евра, а њихов задатак је да окупе мобу (испомоћ рођака, пријатеља, комшија) како би радови били урађени за три дана (колико је рок).

Серијал Моја дедовина емитује се трећу сезону и једна је од најгледанијих емисија у Србији.

Моја дедовина Моја дедовина

Autor:
Милан Поповић

Пред вама ће од запуштених и упарложених сеоских домаћинстава настајати дедовине са новим сјајем. Пред камерама ће "од бабе настајати девојка"- гледаћете како се за 4 дана са само 6 просечних плата (које домаћину доноси екипа серијала) обнављају дедовине широм Србије. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара