Читај ми!

Музеј посвећен прецима усред Левча

Надомак Рековца (између Крагујевца и Јагодине) је село Ратковић у коме је Милош Костић од старе куће направио музеј посвећен фамилији, а од новије дедине и бабине куће прави место за одрастање својих ћеркица.

Сви кажу необичан кандидат у серијалу Моја дедовина. Од малена сакупља старине, пише приче о прадедовима, чита историју. Сада када је породичан човек (супруга и двоје мале деце) његов потез је још више изненадио оне који га познају - од прадедине и прабабине куће је у време пандемије корона вируса направио музеј са поставком која досеже и век уназад. Од турских ножева до шлемова и униформи, па од бабиних ношњи до посуда у којима се спремала храна пре 100 година. Све у име предака на једном месту. Да унуци једнога дана на дедовини имају место на коме ће учити ко су и одакле су.

Серијал Моја дедовина доноси три хиљаде евра за грађевински материјал, а домаћин ће окупити мобу (испомоћ пријатеља, рођака, кумова) да се музејска зграда освежи, а друга потпуно реновира и постане место на коме ће домаћинова деца проводити много времена.

Милоша је за серијал пријавио најбољи друг, што је све чешћи случај у серијалу Моја дедовина. То значи да и ви можете неког да пријавите ко заслужује да свет види колико му је стало до огњишта својих дека и бака.

Адреса за слање прича о прецима, дедовини и фамилији: mojadedovinarts@gmail.com.

Моја дедовина Моја дедовина

Autor:
Милан Поповић

Пред вама ће од запуштених и упарложених сеоских домаћинстава настајати дедовине са новим сјајем. Пред камерама ће "од бабе настајати девојка"- гледаћете како се за 4 дана са само 6 просечних плата (које домаћину доноси екипа серијала) обнављају дедовине широм Србије. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара