Читај ми!

Гост - најбољи наставник на свету Борко Петровић

Да ли знате да је најбољи наставник на свету Борко Петровић из Србије?

Због тога нова сезона серијала ТВ лица… као сав нормалан свет почиње у Параћину где живи и ради званично најбољи едукатор који је победио у конкуренцији 110 земаља, а награда му је уручена на свечаности у Индији.

Омиљени наставник енглеског дочекао је Тању Петернек и представио гледаоцима супругу и троје деце. Уз разговор о томе да је цело лето провео реновирајући кабинет за стране језике у коме предаје, а за који су му фарбу и подове донирали спонзори, али је сам учио мајсторски посао, говорио је да је деци важно показати личним примером, а не само причати. Због тога је школски годину почео тако што је нове гимназијалце којима је разредни довео у своје двориште где ће запамтити да им је разредни правио роштиљ док су причали о емпатији, осећањима и упознавали се. Наставник Борко предаје и у гимназији и у основној школи, па је на лицу места показао како се на његовом часу мобилни телефон користи за решавање иницијалног теста, како путем скајпа његови ђаци разговарају са потомком Жака Кустоа, како слушају плоче са Теслиног грамофона док имају виртуелни обилазак музеја у Америци, како заједно беру малине да зараде за екскурзију ученику који не може да је приушти….

Борко Петровић има прегршт идеја и много ентузијазма због кога често чује да је луд или да ће га то већ проћи, али тврди да не пролази баш као ни сећање на дане када је као ученик доживео вршњачко насиље и неправде због којих је решио да живот посвети едукацији и бризи о ученицима у  родном Параћину, из кога не жели да оде, упркос бројним понудама после титуле најбољег едукатора на свету.

Аутор Тања Петернек Алексић

 

ТВ лица ... као сав нормалан свет ТВ лица ... као сав нормалан свет

Autor:
Тaтjaнa Пeтeрнeк Aлeксић

„Тв лица …као сав нормалан свет,, је на програму РТС-а десет сезона. За то време око 300 личности из јавног живота показало је да успех и популарност нису успели да их промене. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара