Читај ми!

Исе, Бисе, Радише и шарене столице

Да ли Зевс воли јо-јо, зашто је мађионичар ушао у коцку и шта је Астерикс пронашао у парфимерији сазнаћете у другој епизоди "НТЦ квиза“. На самом крају у игри изненађења шарене столице оживеће глумац Александар Радојичић. Будите са нама у премијерном термину 23. септембра у 12:05 ч на Првом програму или у репризном, у недељу 24. септембра у 8:30 ч на Другом програму Телевизије Србије.

Причљиве роде, наша прва игра! Поређамо се у врсту и редом изговарамо речи по одређеном критеријуму, на пример, да пробамо на слово Б: балон, брлог, бака, бундева, балерина... Балерина има неке везе са другом епизодом "НТЦ квиза“... Али какве?

У гостима је глумац, дакле, није балерина... Али можда је глумац који има надимак "Балерина“... То је сигурно Александар Радојичић, који је у чувеном филму добио тај надимак. Александар неће да плаше, али ће за наше такмичаре да оживи шарене столице и додели им праве улоге.

А ко су тимови који се такмиче у другој епизоди друге сезоне "НТЦ квиза“? То је тим "Иса и Биса“ и њега чине ученици ОШ "Васа Стајић“ из Новог Сада и тим "Радише“, који чине ученици ОШ "Јован Миодраговић“ из Београда. Наши тимови бориће се за сваки поен кроз игре у квизу, осећајући додатну одговорност, јер се боре за своју школу.

Уверите се у то у суботу, 23. септембра у 12:05 ч на Првом програму или у недељу 24. септембра у 8:30 ч на Другом програму Телевизије Србије. Ако сте ипак у тим терминима на неком лепом месту са породицом, окупите их касније и потражите нашу нову НТЦ-авантуру на нашој платформи rtsplaneta.rs или youtube-каналу. Изазовите их да се такмиче са вама и знајте, деца су много успешнија, уз мало труда – побеђујете родитеље сигурно!

Уредница и сценаристкиња квиза је Јелена Попадић Сумић, аутор квиза др Ранко Рајовић, аутор питања Вук Рајовић, коме је, уз помоћ Марине Илић и Катарине Рајовић, додељена и супервизорска палица. Сценограф је Горан Јоскимовић, костимографкиња Тијана Будимлић, композитор Милан Станковић SevdahBABY, спикер Драган Вучелић, а највећи навијач и пријатељ наших такмичара је глумац водитељ – Миљан Прљета! Квиз је произведен у продукцији Tradegator ДОО.

Најлепше је учење – учење кроз игру!

 

 

НТЦ квиз

Autor:
РТС

„НТЦ квиз“ се емитује сваке суботе у 12:05ч на Првом програму Телевизије Србије. У питању је права мождана авантура, коју зачињава велика количина дечје радости. А радости је највише у игри и зато смо у помоћ позвали пријатеља деце и великог заговорника игре, творца НТЦ система учења, др Ранка Рајовића! [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво