Читај ми!

Флаутискиња се вратила из Италије

Радица Ђедовић из Ваљева ће у свом селу Стубо покушати да обнови дедовину, која је за њеног покојног оца била једно од омиљених места.

Домаћица нове епизоде је девојка која је мастер флауте. У време корона пандемије се вратила из Италије и у свом родном граду Ваљеву почела да ради у музичкој школи. Временом јој се поново под кожу увукло омиљено место из детињства на коме је проводила свако лето са баком и деком вежбајући флауту - мајчина дедовина у селу Стубо крај велике бране и језера. У овом селу је и њен отац на "тазбини" имао столарску радионицу, па са тог имања има безброј успомена и научених животних лекција.

Отац је преминуо млад, а после бакине и декине смрти кућа је почела да пропада. Са мајком и сестрама покушала је да спасе шта се спасти може. Међутим, биће јој потребна помоћ емисије Моја дедовина.

Серијал доноси домаћину три хиљаде евра као помоћ да купи материјал за обнову, а његов задатак је да окупи мобу (испомоћ пријатеља, комшија, рођака на три дана колико трају грађевински радови).

У трећој сезони путује се у све крајеве Србије и поново ће се испред 14 кућа наћи табла на којој пише није кућа на продају. Пријаве за нову сезону 2024. (слике дедовине и приче о прецима и поридици) већ је могуће послати на имејл адресу mojadedovinarts@gmail.com.

Моја дедовина Моја дедовина

Autor:
Милан Поповић

Пред вама ће од запуштених и упарложених сеоских домаћинстава настајати дедовине са новим сјајем. Пред камерама ће "од бабе настајати девојка"- гледаћете како се за 4 дана са само 6 просечних плата (које домаћину доноси екипа серијала) обнављају дедовине широм Србије. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара