Читај ми!

Гусарски брод плови...

Да ли постоје бесмртне медузе, како су веверице заслужне за велики број нових стабала и да ли су зебре црне са белим пругама или беле са црним пругама, сазнајте у "Плавој птици“ 17. јуна 2023. године у 12:10 на Првом програму Телевизије Србије.

Наши гледаоци су већ навикли да сваки нови циклус дружења испраћамо посебним епизодама, које направимо од делова које другарићи највише воле. Прва таква епизода сачињена је од разних потрага за знањем, а сви знамо ко највише трага за знањем у нашој "Плавој птици“... Наши гусари!

Они одлазе у разне слатке и слане воде и друже се са медузама како би нам испричали што више о њима... Дно океана детаљно истражују и саопштавају нам све што су океану видели... Начас одлазе до места где живе панголини да сам упознају са овим љускавцима, а затим до савана где живе та необична црно-бела бића – зебре. На крају, гусарска посада спази један храст и запита се: "Ко ли га је засадио?“ Веровали или не – веверице! Истражујући како се то догодило, дошли су до сазнања да веверице спремају храну за зиму и пакују их на више места. Многе жиреве успут изгубе и баш ти жиреви падну на земљу и из њих ничу нова стабла. И све то знање ће гусарска посада поделити са својим другарићима.

Зато будите уз Први програм Телевизије Србије у суботу, 17. јуна 2023. Године у 12:10ч. Репризу можете видети дан након, у недељу, 18. јуна у 9:05ч на Другом програму. Све епизоде, па и ову, наћи ћете на нашем youtube-kanalu или на платформи rtsplaneta.rs.

О "Плавој птици“ брину: уреднице и сценаристкиње Јелена Попадић Сумић и Дуња Петровић, редитељ Миодраг Коларић, наши глумци: Осман Ахмед, Борка Томовић и Мирослав Петровић, затим наше сценографкиње Мира Андрејевић и Тања Ивановић, костимографкиња Александра Стошић Крстовић, монтажерка Нада Додик Зилџић, музички уредник Добросав Предић, дизајнер тона Срђан Филиповић и многи други.

Лет лет до следеће суботе у 12 и 10!

 

 

 

Плава птица Плава птица

Autor:
РТС

Плава птица и даље лети сваке суботе у 12:05 на Првом програму Телевизије Србије! Сви другарићи добро знају да у плавоптичастом лету увек могу да уживају у разним авантурама, сазнањима и доброј музици. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара