Читај ми!

Бука авангарде

Енес Халиловић и Сандро Веронези су лауреати овогодишње "Велике награде Иво  Андрић" коју додељује Андрићев институт.

Одржана је конференција за новинаре поводом концерта виолинисте Немање Радуловића на Стадиону Ташмајдан - најављујемо његове наступе овог лета у Србији. Говоримо о књизи "Бука руске авангарде" Корнелије Ичин, о сабраним научним радовима о руској авангардној поезији и ликовној уметности. Представљамо и књигу "Бескрајна лакрдија" Дејвида Фостера Воласа, комедију о потрази за срећом у Америци и ремек-дело америчке књижевности с краја 20. века. У Музеју позоришне уметности, сценографске скице и фигуре значајних балетских уметника део су изложбе о првих педесет година српског балета. У Аустрији се сваке године у мају одржава међународни сајам дизајна. Ове године посвећен је стаклу.

Гост Културног дневника је Бранка Главоњић аутор телевизијског серијала Бунт рок фестивал у којем се од 1. до 3. јуна двадесет нових домаћих бендова и аутора седми пут надмеће за победу.

Сваке вечери, од понедељка до петка, на Првом програму, после Дневника у 23, емитује се Културни дневник. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности, културе, али и поп културе, дизајна, нових технологија… Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају се свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Културни дневник реафирмише професију критичара. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредник Драгана Пантић
Реализатор Марко Шотра
Монтажер Бранислав Поповић

 

Културни дневник Културни дневник

Autor:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]

Коментари

Divno je biti Srbin
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
zdenek.zigovic@seznam.cz
Дупла свадба на Златибору – младенци улетели у брак хеликоптерима
Sta smo postigli?
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
Re: nepostovanje
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
Девојке нису дошле
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"