Читај ми!

Културни дневник

Пред београдску премијеру новог албума "Биљур“ који је снимила са својим оркестром "Бистрик“ гост културног дневника је етно музичарка Биља Крстић.

У фокусу Културног дневника је изложба у Галерији САНУ "Милорад Бата Михаиловић". Поводом стогодишњице рођења бунтовника академика”, која ће свакако обележити овогодишњу излагачку сезону. На редовном концерту четвртком у Галерији САНУ Катарина Јовановић и Марко Пантелић уз пратњу Јована Митића-Варутија извели су дела немачких и аустријских композитора повезане насловом "Горућа љубав".  У емисији говоримо о новом роману  Фредерика Бегбедеа "Борба на Атлантику" у коме овај водећи француски књижевник прошлост користи као мелем од садашњости и неизвесне будућности. Водимо Вас у Пароброд на изложбу једне од водећих младих илустраторки Андријане Вешовић Зомбијане под називом "Док миришем баш лијепо".

У нашој редовној рубрици "Реч критике" књижевна критичарка Весна Тријић говори о новом роману "Кротитељи времена" Миомира Петровића.

Водимо Вас у бечку галерију Кринцингер на изложбу фотографија и инсталација Марине Абрамовић, која поставком "Енергетска одећа" спаја концепт и живот, тако што с пуно духа и хумора даје савете како преживети свакодневицу.

Уредник Војка Пајкић Ђорђевић

Реализатор Сања Реџић

Монтажер Стеван Чворовић

Културни дневник Културни дневник

Autor:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво