Читај ми!

Културни дневник

Гошћа Културног дневника је Наташа Радуловић, редитељка и драматуршкиња представе "Губитник“, засноване на споју Пушкинове "мале трагедије“ о Моцарту и Салијерију и Бернхардовог романа. Премијера је заказана за 27. мај на сцени Студио Југословенског драмског позоришта.

У Новом Бечеју почињу 31. "Обзорја на Тиси“ - Дани композитора Јосифа Маринковића.

У Српској академији наука и уметности је одржана редовна Годишња скупштина на којој су сагледане активности у протеклој години.

На 23. Смотри археолошког филма, Редакција за културу и уметност Радио телевизије Србије реализовала је 4 остварења. Говоримо о филму "Ново брдо: Град сребрни и у истину златни“, ауторке Светлане Илић.

Водимо вас на изложбу "Искорак ка модерности. Сецесија у архитектури Београда“, која је отворена у Конаку кнегиње Љубице.

Весна Тријић даје критички осврт на књигу Бранка Анђића "На мапи утопије“.

Италијански музеји суочавају се са све више захтева за враћање предмета у бивше колоније одакле су силом узети. У римском Музеју цивилизација у току је попис предмета из колекција 498 државних музеја како би се утврдио њихов садржај.

Уредник Николина Срећковић

Реализатор Марко Шотра

Монтажер Бранислав Поповић

Културни дневник Културни дневник

Autor:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]

Коментари

Zujanje
Зујање у ушима није безазлено
Paraplegija
Прва операција кичмене мождине матичним ћелијама у Србији!
Zujie vec 10 godina, and counting
Зујање у ушима није безазлено
Snimanje telefonom
Неовлашћено снимање и објављивање кривично дело, могућа само приватна тужба
Re: Zujanje u usima nije bezleno
Зујање у ушима није безазлено