Читај ми!

Културни дневник

Гошћа Културног дневника је песникиња Злата Коцић, добитница награде “Десанка Максимовић” за укупан допринос поезији.

Глумица Изабела Роселини боравиће први пут у Београду, као гошћа Београдског фестивала игре. У недељу ће у Југословенском драмском позоришту извести монодраму “Дарвинов осмех”, а уочи  доласка славне глумице у Југословенској кинотеци приређен је циклус њених филмова.

У Атељеу 212 премијерно ће бити  изведена представа "Обраћање нацији" у режији Бојана Ђорђева. Комад се састоји из кратких монолога одабраних из истоимене драме и збирке "Ходам у колони'“ Асканија Челестинија.

У Народном позоришту “Стерија” у Вршцу одиграна је премијера представе “Комедија из мрака”, британског драмског писца Питера Шефера, коју је адаптирао и поставио на сцену Пјер Рајковић.

У насловној улози опере “Дон Кихот” на сцени Народног позоришта у Београду у суботу наступа оперски певач Сава Вемић који иза себе има успешну сезону на европским сценама, а очекују га још значајнији ангажмани широм света.

У Британском музеју у Лондону отворена је изложба под називом ’’Луксуз и моћ: од Персије до Грчке’’.

Сваке вечери, од понедељка до петка, на Првом програму, после Дневника у 23, емитује се Културни дневник. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности, културе, али и поп-културе, дизајна, нових технологија. Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају се свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Културни дневник реафирмише професију критичара. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредница: Марија Миљевић Рајшић

Монтажа: Бранислав Поповић

Реализатор: Маја Мандић

 

 

Културни дневник Културни дневник

Autor:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво