Читај ми!

Како победити депресију?

Здраво недељно поподне у РТС ординацији доноси три нове теме - у првом делу емисије биће речи о борби са депресијом. Позната певачица народне музике отркиће како се изборила са овим проблемом, затим ћемо разјаснити колико су штетне електронске цигарете и на крају ћете сазнати 5 трикова како да се лакше изборите са повишеним холестеролом у крви.

У првом делу емисије "Моја борба" отворено о свом искуству са депресијом говориће певачица нардоне музике Снежана Ђуришић. Она ће открити како је дошла до тог стања, на који начин је победила проблем и како је схватила да јој је потребна помоћ. Све о лечењу депресије објасниће проф. др Милан Латас, психијатар из Универзитетског клиничког центра Србије.

У "Ординацији" ћемо разјаснити колико су електронске цигарете штетне по здравље. Годинама су добро познате информације како су класичне цигарете опасне, али ове заменске, електронске користе се и у затвореним просторијама, зато ће проф. др Светлана Станишић, доктор физичке хемије, разјаснити да ли је то безбедно, шта се све уноси коришћењем ових цагарета и које су разлике у односу на обичне цигарете.

У блоку "Храна као лек" научићете 5 трикова за борбу са повишеним холестеролом у крви. Доц. др Тамара Гојковић са катедере за медицинску биохемију Фармацеутског факултета откриће које навике олакшавају борбу са холестеролом, сазнаћете да ли су неке намирнице забрањене, шта поред масне хране може провоцирати скок холестерола у крви и још много тога корисног.

Аутор и водитељ је Марија Поповић.

Редитељ је Татјана Симић.

 

РТС ординација РТС ординација

Autor:
РТС

Ауторка Марија Поповић нову, осму ТВ сезону отвара уз престижно признање Youtube платформе, за 100.000 пратилаца званичног канала "РТС Ординација". [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво