Читај ми!

Културни дневник

Гост је Томислав Петернек, мајстор фотографије, који поводом обележавања деведесетог рођендана приређује ретроспективну изложбу у Галерији Гардош куле.

Књигу "Кино-поетавеликог црнила“, зборник текстова посвећених филмском опусу Живојина Жике Павловића, у МТС дворани представили су аутори, његове колеге и некадашњи студенти.

Концертна промоција специјалног двоброја чувеног америчког часописа "Contemporary Music Review“, под називом "Српски композитори у дијаспори", одржана је на Факултету музичке уметности.

У Музеју савремене уметности отворена је "Плава изложба”, осмишљена као интерактивни полигон за доживљај модерне и савремене уметности кроз значења и симболику плаве боје; прилагођена је и слабовидима.

Представљамо књигу "Само једно пролеће“ Антона Балажа, чији је издавач "Службени гласник“.

Изложба скулптура позног модернизма српских и југословенских уметника "Аутономија облика“ отворена је у Галерији "Васић“.

У Мадриду се отвара нови музеј, Галерија са краљевским збиркама у којој ће бити 700 радова који припадају шпанском националном благу, таписерије и радови Гоје, Веласкеза и Каравађа.

Сваке вечери од понедељка до петка на Првом програму после Дневника у 23 емитује се Културни дневник. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности, културе, али и поп културе, дизајна, нових технологија. Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају се свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредник: Биљана Бралушић Јовановић

Реализатор:Ернестина Глигоријевић

Монтажер: Бранислав Поповић

Културни дневник Културни дневник

Autor:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво