Читај ми!

Кански фестивал

Поводом 27. Међународног фестивала нове музике "Ринг Ринг“, који се одржава од 17. до 21. маја, гост емисије је Бојан Ђорђевић, оснивач и директор фестивала.

Премијером филма "Жан ди Бари“ француске редитељке Мајвен Ле Беско, отворен је 76. Међународни филмски фестивал у Кану, одакле се за Културни дневник јавља Сандра Перовић.

Награда "Десанка Максимовић" за укупан допринос српској поезији ове године припала је песникињи Злати Коцић. Свечана додела је традиционално одржана у Бранковини.

Били смо и на додели награде "Меша Селимовић“, која је за најбољу књигу у 2022. години уручена Небојши Лапчевићу за књигу "Филателист“ у издању Народне библиотеке "Стефан Првовенчани“.

Водимо вас на отварање изложбе "Једна (не)обична музејска прича“ којом је обележен дан Народног музеја Србије, а извештавамо и са отварања изложбе "Италија је у моди“ у Етнографском музеју.

У Културном дневнику сазнаћете и ко је овогодишњи добитник Гонкурове награде студената Србије. Приликом проглашења додељен је Орден Уметности и књижевности у рангу Витеза Бори Бабић, директорки издавачке куће Академска књига из Новог Сада.

Биће речи и о изложби "Задивљујуће“ у бечком Леополдовом музеју која показује репрезентативан исечак из приватне колекције немачког индустријалца Рајнхолда Вирта.

Уредник Николина Срећковић

Реализатор Маја Мандић

Монтажер Стеван Чворовић

 

Културни дневник Културни дневник

Autor:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво