Читај ми!

Захар Прилепин – атентат на писца

Руски писац Захар Прилепин пробуђен је из вештачке коме и његово стање је стабилно, саопштили су лекари.

Познати писац повређен је након што је његов аутомобил дигнут у ваздух у Нижњем Новгороду, а у експлозији је погинуо његов возач. Министарство спољних послова Русије оптужује Вашингтон и Кијев за, како наводе, „терористички напад“ на писца. Украјинска безбеднсна служба саопштила је да не може ни да потврди ни да демантује умешаност у експлозију. Александар Пермјаков, који је ухапшен након бомбашког напада на аутомобил руског писца, признао је да је деловао по наређењу украјинских тајних служби, саопсстила је прес служба Истражног комитета Русије.
Прилепин је један од најутицајнијих и најпревођенијих савремених руских писаца. За себе каже да је и писац и војник: о својим политичким и друштвеним па и војничким ставовима није само говорио него је и писао. Да ли се у његовом случају могу раздвојити књижевни и некњижевни ангажман? Шта стоји иза напада на писца?
О томе говоре гости емисије Око: књижевна критичарка и уредница у РТС-у Сања Милић и писац Вуле Журић, а чућемо и део интервјуа Захара Прилепина за РТС, у којем говори о својим уверењима и књижевности.
Емисију припрема и води Драгана Игњић

Око Око

Autor:
Горислав Папић, Стеван Костић, Драгана Игњић

Сваког радног дана у 18:25 - најактуелније политичке, спољнополитичке, економске и друштвене теме. Најзанимљивије приче о култури, најатрактивније репортаже. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво