Читај ми!

Ивица Дачић, шта су приоритети спољне политике Србије

Да ли гласање о пријему тзв. Косова у Савет Европе и расправа у Савету безбедности УН указују да Србија треба да преиспита своју спољну политику, регионалну и глобалну

Промене у свету, нарочито после напада Русије на Украјину, промениле су све међународне односе, неке на боље, неке на горе или много горе. Порасли су притисци на Србију, али и на земље ЕУ које не признају такозвану државу Косово да одступе од својих принципа.

Последњих месеци суочени смо са преседанима попут прошлонедељне одлуке да се разговара о пријему у Савет Европе државе коју део чланица те организације не признаје. За Србију је посебно важно што су у
изгласавању те одлуке неки традиционални савезници били уздржани, попут Грчке, па чак и Украјине која би због сопствене ситуације морала да буде чврсто на страни Србије.

Шта треба да буду приоритети спољне политике Србије у таквим околностима, какве односе Србија треба да има са државама у региону, зашто је важно да УНМИК остане на КиМ нека су од питања за министра спољних послова Србије Ивицу Дачића.

Емисију води Зоран Станојевић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво